Software Engineering Set 7 (30 mcqs)

1. What is testing process’ first goal?
a) Bug prevention
b) Testing
c) Execution
d) Analyses

2. Software mistakes during coding are known as
a) errors
b) failures
c) bugs
d) defects

3. Name an evaluation technique to assess the quality of test cases.
a) Mutation analysis
b) Validation
c) Verification
d) Performance analysis

4. Test should be conducted for every possible
a) data
b) case
c) variable
d) All of the mentioned

5. Which of the following is not a part of bug report?
a) Test case
b) Output
c) Software Version
d) LOC

6. Which of the following is not a part of Execution Flow during debugging?
a) Step Over
b) Step Into
c) Step Up
d) Step Out

7. Cyclomatic Complexity method comes under which testing method.
a) Yellow box
b) White box
c) Gray box
d) Black box

8. Which is a black box testing technique appropriate to all levels of testing?
a) Acceptance testing
b) Regression testing
c) Equivalence partitioning
d) Quality assurance

9. Which of the following is the way of ensuring that the tests are actually testing code?
a) Control structure testing
b) Complex path testing
c) Code coverage
d) Quality assurance of software

10. Effective testing will reduce _______ cost.
a) maintenance
b) design
c) coding
d) documentation

11. Which of the following are parameters involved in computing the total cost of a software development project?
a) Hardware and software costs
b) Effort costs
c) Travel and training costs
d) All of the mentioned

12. Which of the following costs is not part of the total effort cost?
a) Costs of networking and communications
b) Costs of providing heating and lighting office space
c) Costs of lunch time food
d) Costs of support staff

13. What is related to the overall functionality of the delivered software?
a) Function-related metrics
b) Product-related metrics
c) Size-related metrics
d) None of the mentioned

14. A _________ is developed using historical cost information that relates some software metric to the project cost.
a) Algorithmic cost modelling
b) Expert judgement
c) Estimation by analogy
d) Parkinson’s Law

15. It is often difficult to estimate size at an early stage in a project when only a specification is available
a) True
b) False

16. Which technique is applicable when other projects in the same analogy application domain have been completed?
a) Algorithmic cost modelling
b) Expert judgement
c) Estimation by analogy
d) Parkinson’s Law

17. Which model assumes that systems are created from reusable components, scripting or database programming?
a) An application-composition model
b) A post-architecture model
c) A reuse model
d) An early design model

18. Which of the following states that work expands to fill the time available.
a) CASE tools
b) Pricing to win
c) Parkinson’s Law
d) Expert judgement

19. Which model is used during early stages of the system design after the requirements have been established?
a) An application-composition model
b) A post-architecture model
c) A reuse model
d) An early design model

20. Which model is used to compute the effort required to integrate reusable components or program code that is automatically generated by design or program translation tools?
a) An application-composition model
b) A post-architecture model
c) A reuse model
d) An early design model

21. Which of the following is not a metric for design model?
a) Interface design metrics
b) Component-level metrics
c) Architectural metrics
d) Complexity metrics

22. Statement and branch coverage metrics are part of
a) Analysis Model
b) Testing
c) Design Model
d) Source Code

23. Function Points in software engineering was first proposed by
a) Booch
b) Boehm
c) Albrecht
d) Jacobson

24. How many Information Domain Values are used for Function Point Computation?
a) three
b) four
c) five
d) six

25. Function Point Computation is given by the formula
a) FP = [count total * 0.65] + 0.01 * sum(Fi)
b) FP = count total * [0.65 + 0.01 * sum(Fi)]
c) FP = count total * [0.65 + 0.01] * sum(Fi)
d) FP = [count total * 0.65 + 0.01] * sum(Fi)

26. Architectural Design Metrics are ___________ in nature.
a) Black Box
b) White Box
c) Gray Box
d) Green Box

27. Structural complexity of a module i is given as S(i) = f*f (i). What does f symbolizes here?
a) “fan check-out” of module i
b) “fan check-in” of module i
c) “fan in” of module i
d) “fan out” of module i

28. SMI stands for
a) Software Mature Indicator
b) Software Maturity Index
c) Software Mature Index
d) Software Maturity Indicator

29. As the SMI approaches 1.0, the software product starts becoming unstable
a) True
b) False

30. The amount of time that the software is available for use is known as
a) Reliability
b) Usability
c) Efficiency
d) Functionality

Answers

1-a 2-c 3-a 4-d 5-d
6-c 7-b 8-c 9-c 10-a
11-d 12-c 13-a 14-a 15-a
16-c 17-a 18-c 19-d 20-c
21-d 22-b 23-c 24-c 25-b
26-a 27-d 28-b 29-b 30-a

Sharing is caring!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares