Software Engineering Set 6 (30 mcqs)

1. Which is the first step in the software development life cycle ?
a) Analysis
b) Design
c) Problem/Opportunity Identification
d) Development and Documentation

2. Which tool is use for structured designing ?
a) Program flowchart
b) Structure chart
c) Data-flow diagram
d) Module

3. A step by step instruction used to solve a problem is known as
a) Sequential structure
b) A List
c) A plan
d) An Algorithm

4. In the Analysis phase, the development of the ____________ occurs, which is a clear statement of the goals and objectives of the project.
a) documentation
b) flowchart
c) program specification
d) design

5. Actual programming of software code is done during the ____________ step in the SDLC.
a) Maintenance and Evaluation
b) Design
c) Analysis
d) Development and Documentation

6. Who designs and implement database structures.
a) Programmers
b) Project managers
c) Technical writers
d) Database administrators

7. ____________ is the process of translating a task into a series of commands that a computer will use to perform that task.
a) Project design
b) Installation
c) Systems analysis
d) Programming

8. In which of the following testing strategies, a smallest testable unit is the encapsulated class or object?
a) Unit testing
b) Integration testing
c) System testing
d) None of the mentioned

9. In Desigin phase, which is the primary area of concern ?
a) Architecture
b) Data
c) Interface
d) All of the mentioned

10. The importance of software design can be summarized in a single word which is:
a) Efficiency
b) Accuracy
c) Quality
d) Complexity

11. Which web app attribute is defined by the statement:”A large number of users may access the WebApp at one time”?
a) Unpredictable load
b) Performance
c) Concurrency
d) Network intensiveness
.
12. Which web app attribute is defined by the statement:”The quality and aesthetic nature of content remains an important determinant of the quality of a WebApp”?
a) Availability
b) Data driven
c) Content sensitive
d) Continuous evolution

13. If the user queries a collection of large databases and extracts information from the webapp, the webapp is categorized under
a) Service oriented app
b) Database access app
c) Portal app
d) Data warehousing app

14. Which process model should be used in virtually all situations of web engineering?
a) Incremental Model
b) Waterfall Model
c) Spiral Model
d) None of the mentioned

15. Which analysis is a part of Analysis model of the web engineering process framework?
a) Content Analysis
b) Interaction Analysis
c) Functional Analysis
d) All of the mentioned

16. Web development and software development are one and the same thing.
a) True
b) False

17. Web-based systems are often document-oriented containing static or dynamic content.
a) True
b) False

18. Web-based systems apply the same levels of formal planning and testing used in software development.
a) True
b) False

19. Which of the following statements are incorrect with reference to web-based systems? Web-based systems
a) should be unscalable
b) must be able to cope with uncertain, random heavy demands on services
c) must be secure
d) are subject to assorted legal, social, and ethical scrutiny

20. What category of web-based system would you assign to electronic shopping?
a) Informational
b) Interactive
c) Transaction-oriented
d) Workflow-oriented

21. Which of the following is an important factor that can affect the accuracy and efficacy of estimates?
a) Project size
b) Planning process
c) Project complexity
d) Degree of structural uncertainty

22. What describes the data and control to be processed?
a) Planning process
b) Software scope
c) External hardware
d) Project complexity

23. A number of independent investigators have developed a team-oriented approach to requirements gathering that can be applied to establish the scope of a project called
a) JAD
b) CLASS
c) FAST
d) None of the mentioned

24. CLSS stands for
a) conveyor line sorting system
b) conveyor line sorting software
c) conveyor line sorting speed
d) conveyor line sorting specification

25. The project planner examines the statement of scope and extracts all important software functions which is known as
a) Association
b) Decomposition
c) Planning process
d) All of the mentioned

26. The environment that supports the software project is called
a) CLSS
b) SEE
c) FAST
d) CBSE

27. Which of the following is not an option to achieve reliable cost and effort estimate?
a) Base estimates on similar projects that have already been completed
b) Use one or more empirical models for software cost and effort estimation
c) Use relatively simple decomposition techniques to generate project cost and effort estimates.
d) The ability to translate the size estimate into human effort, calendar time, and dollars.

28. What can be used to complement decomposition techniques and offer a potentially valuable estimation approach in their own right?
a) Automated estimation tools
b) Empirical estimation models
c) Decomposition techniques
d) Both Automated estimation tools and Empirical estimation models

29. Which of the following is not achieved by an automated estimation tools?
a) Predicting staffing levels
b) Predicting software cost
c) Predicting software schedules
d) Predicting clients demands

30. Software project estimation can never be an exact science, but a combination of good historical data and systematic techniques can improve estimation accuracy.
a) True
b) False

Answers

1-c 2-b 3-d 4-c 5-d
6-d 7-d 8-a 9-d 10-c
11-c 12-c 13-d 14-a 15-d
16-b 17-a 18-b 19-a 20-c
21-a 22-b 23-c 24-a 25-b
26-b 27-d 28-b 29-d 30-a

Sharing is caring!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares