Software Engineering Set (30 mcqs)

1. SCM stands for
a) Software Control Management
b) Software Configuration Management
c) Software Concept Management
d) None of the above

2. When code is made available to others, it goes in a/an
a) hard drive
b) access-controlled library
c) servers
d) access control

3. Which of the following is not a main phase in Configuration Management (CM) Process?
a) CM Planning
b) Executing the CM process
c) CM audits
d) None of the mentioned

4. CM is about managing the different items in the product, and changes in them.
a) True
b) False

5. What allows different projects to use the same source files at the same time?
a) Version Control
b) Access control
c) CM Process
d) Version Control and Access control

6. Which of the following is not a change management process?
a) Log the changes
b) Estimate impact on effort and schedule
c) Review impact with stakeholders
d) None of the mentioned

7. Configuration management (CM) is needed to deliver product to the client
a) True
b) False

8. What is one or more software configuration items that have been formally reviewed and agreed upon and serve as a basis for further development?
a) Baseline
b) Cumulative changes
c) CM
d) Change Control
of a product, at a point in time, which serves as a basis for defining change.
9. How are baselines verified?
a) By reviews
b) By inspections
c) By testing of code
d) All of the above

10. Which of the following is a example of Configuration Items ?
a) SCM procedures
b) Source code
c) Software design descriptions
d) All of the mentioned

11. Why is decomposition technique required?
a) Software project estimation is a form of problem solving
b) Developing a cost and effort estimate for a software project is too complex
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

12. Cost and effort estimation of a software uses only one forms of decomposition, either decomposition of the problem or decomposition of the process.
a) True
b) False

13. If a Direct approach to software project sizing is taken, size can be measured in
a) LOC
b) FP
c) LOC and FP
d) None of the mentioned

14. Which software project sizing approach develop estimates of the information domain characteristics?
a) Function point sizing
b) Change sizing
c) Standard component sizing
d) Fuzzy logic sizing

15. The expected value for the estimation variable (size), S, can be computed as a weighted average of the optimistic(Sopt), most likely (Sm), and pessimistic (Spess) estimates given as
a) EV = (Sopt + 4Sm + Spess)/4
b) EV = (Sopt + 4Sm + Spess)/6
c) EV = (Sopt + 2Sm + Spess)/6
d) EV = (Sopt + 2Sm + Spess)/4

16. How many forms exists of Barry Boehm’s COCOMO Model?
a) Two
b) Three
c) Four
d) No form exists

17. Who suggested the four different approaches to the sizing problem?
a) Putnam
b) Myers
c) Boehm
d) Putnam and Myers

18. In many cases, it is often more cost effective to acquire, rather than develop, computer software.
a) True
b) False

19. A make-buy decision is based on whether
a) The software may be purchased off-the-shelf
b) “Full-experience” or “Partial-experience” software components should be used
c) Customer-built software should be developed
d) All of the mentioned

20. Which of the following is not one of the five information domain characteristics of Function Point (FP) decomposition?
a) External inputs
b) External outputs
c) External process

21. The architecture of object-oriented software results in a series of layered subsystems that encapsulate collaborating classes.
a) True
b) False

22.The construction of object-oriented software begins with the creation of
a) design model
b) analysis model
c) code levels
d) both design and analysis model

23. Which testing integrates the set of classes required to respond to one input or event for the system?
a) cluster testing
b) thread-based testing
c) use-based testing
d) none of the mentioned

24. Which of the following is one of the steps in the integration testing of OO software?
a) cluster testing
b) thread-based testing
c) use-based testing
d) none of the above

25. __________ methods can be used to drive validations tests
a) Yellow-box testing
b) Black-box testing
c) White-box testing
d) All of the mentioned

26. Which of the following is a part of testing OO code?
a) Validation tests
b) Integration tests
c) Class tests
d) System tests
e) All of the mentioned

27. The object of ___________within an OO system is to design tests that have a high likelihood of uncovering plausible bugs.
a) Fault-based testing
b) Integration testing
c) Use-based testing
d) Scenario-based testing

28. What refers to the externally observable structure of an OO program?
a) Deep structure
b) Surface structure
c) Core structure
d) All of the above

29. _____________ categorizes class operations based on the generic function that each performs
a) Category-based partitioning
b) Attribute-based partitioning
c) State-based partitioning
d) None of the mentioned

30. Which of the following is black-box oriented and can be accomplished by applying the same black-box methods discussed for conventional software?
a) Conventional testing
b) OO system validation testing
c) Test case design
d) Both Conventional testing and OO system validation testing

Answers
1-b 2-b 3-b 4-a 5-a
6-d 7-a 8-a 9-c 10-d
11-c 12-b 13-a 14-a 15-b
16-b 17-d 18-a 19-d 20-c
21-a 22-d 23-b 24-a 25-b
26-c 27-a 28-b 29-a 30-d

Sharing is caring!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares