Software Engineering Set 3 (30 mcqs)

1. Which of the following is the reason that software is delivered late?
a) Changing customer requirements that are not reflected in schedule changes
b) Technical difficulties that could not have been foreseen in advance
c) Human difficulties that could not have been foreseen in advance
d) All of the mentioned

2. Which of the following is an activity that distributes estimated effort across the planned project duration by allocating the effort to specific software engineering tasks?
a) Software Macroscopic schedule
b) Software Project scheduling
c) Software Detailed schedule
d) None of the mentioned

3. Every task that is scheduled should be assigned to a specific team member is termed as
a) Compartmentalization
b) Defined milestones
c) Defined responsibilities
d) Defined outcomes

4. What is a collection of software engineering work tasks, milestones, and deliverables that must be accomplished to complete a particular project?
a) Task set
b) Degree of milestone
c) Adaptation criteria
d) All of the mentioned

5. Ensuring that no more than the allocated number of people are allocated at any given time in Software Scheduling is known as
a) Time Allocation
b) Effort Validation
c) Defined Milestone
d) Effort Distribution

6. What is used to determine the recommended degree of rigor with which the software process should be applied on a project?
a) Degree of Rigor
b) Adaptation criteria
c) Task Set
d) Both degree of Rigor and adaptation criteria

7. What evaluates the risk associated with the technology to be implemented as part of project scope?
a) Concept scoping
b) Preliminary concept planning
c) Technology risk assessment
d) Customer reaction to the concept

8. Which of the following is not an adaptation criteria for software projects?
a) Size of the project
b) Customers Complaints
c) Project staff
d) Mission criticality

9. Which of the following is a project scheduling method that can be applied to software development?
a) PERT
b) CPM
c) CMM
d) both PERT and CPM

10. A technique for performing quantitative analysis of progress is known as
a) BCWS
b) EVA
c) BAC
d) CBSE

11. CMM stands for
a) Capability Management Module
b) Conservative Maturity Model
c) Capability Maturity Module
d) Capability Maturity Model

13. According to ISO 9001, the causes of nonconforming product should be
a) deleted
b) eliminated
c) identified
d) eliminated and identified

14. .CO poliy in CMM means
a) The leadership practices in Commitment to Perform
b) The organizational structure (groups) practices in Ability to Perform
c) The policy practices in Commitment to Perform
d) The planning practices in Commitment to Perform

15. ISO 9001 is not concerned with ____________ of quality records.
a) collection
b) maintenance
c) verification
d) dis-positioning

16. Which of the following is not a maturity level in CMM?
a) Design
b) Repeatable
c) Managed
d) Optimizing

17. In CMM, the life cycle activities of requirements analysis, design, code, and test are described in
a) Software Product Engineering
b) Software Quality Assurance
c) Software Subcontract Management
d) Software Quality Management

18. Which of the following requires design control measures, such as holding and recording design reviews and qualification tests?
a) CMM
b) ISO 9001
c) ISO 9000-3
d) None of the mentioned

19. Cohesion is a qualitative indication of the degree to which a module
a) can be written more compactly.
b) focuses on just one thing.
c) is able to complete its function in a timely manner.
d) is connected to other modules and the outside world.
20. _______ states that, where appropriate, adequate statistical techniques are identified and used to verify the acceptability of process capability and product characteristics.
a) ISO 9001
b) ISO 9000-4
c) CMM
d) All of the mentioned

21. Incremental development in Extreme Programming (XP) is supported through a system release once every month.
a) True
b) False

22. In XP, as soon as the work on a task is complete, it is integrated into the whole system.
a) True
b) False

23. In XP Increments are delivered to customers every _______ weeks.
a) One
b) Two
c) Three
d) Four

24. User requirements are expressed as __________ in Extreme Programming.
a) implementation tasks
b) functionalities
c) scenarios

25. Is a customer involved test development and validation in XP ?
a) Yes
b) No
c) It may vary from Customer to Customer

26. Programmers prefer programming to testing and sometimes they take short cuts when writing tests. For example, they may write incomplete tests that do not check for all possible exceptions that may occur.
a) True
b) False

27. Tests are automated in Extreme Programming.
a) True
b) False

28. In XP an automated unit test framework is used to write tests for a new piece of functionality before that functionality itself is implemented.
a) True
b) False

29. Developers work individually on a release and they compare their results with other developers before forwarding that release to customers.
a) True
b) False

30. Which four framework activities are found in the Extreme Programming(XP) ?
a) analysis, design, coding, testing
b) planning, analysis, design, coding
c) planning, design, coding, testing
d) planning, analysis, coding, testing

Answers

1-d 2-b 3-c 4-a 5-b
6-b 7-b 8-b 9-d 10-b
11-d 12-b 13-d 14-c 15-c
16-c 17-a 18-c 19-b 20-a
21-b 22-a 23-a 24-c 25-c
26-a 27-a 28-a 29-b 30-c

Sharing is caring!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares