Software Architecture Set 5 (30 mcqs)

1. Which of the following are the scenarios considered for an ADL used to build a system?
a) The system would be initially described through a textual or graphical input
b) Information that describes the behavior of the system uses usecases
c) The Components are refined as necessary for each type of analysis
d) All of the mentioned

2. Which of the following criteria are used to evaluate ADL?
a) Inherent Capability
b) Tool Support
c) Process-oriented attributes
d) a, b
e) b, c

3. ADLs are evaluated by which of the following?
a) System-oriented attributes
b) Maturity
c) Language-oriented attributes
d) a, c

4. Which of the following is true in context to System oriented Attributes?
a) They are related to the application system derived from the architecture that was encoded in ADL
b) These are attributes of ADL, independent of the system being used to develop
c) They tell us how the ADL is used to create,validate and refine an architecture description
d) All of the mentioned

5. Which of the following is true in context to Process oriented Attributes?
a) They are related to the application system derived from the architecture that was encoded in ADL
b) These are attributes of ADL, independent of the system being used to develop
c) They tell us how the ADL is used to create,validate and refine an architecture description
d) All of the mentioned

6. Which of the following is true in context to Language oriented Attributes?
a) They are related to the application system derived from the architecture that was encoded in ADL
b) These are attributes of ADL, independent of the system being used to develop
c) They tell us how the ADL is used to create,validate and refine an architecture description
d) All of the mentioned

7. Which of the following question describe System oriented Attributes of ADL?
a) Is there a textual editor, a tool for directly manipulating textual descriptions of the architecture?
b) How Suitable is ADL for representing a particular type of application system?
c) Are the ADL’s Syntax and semantics formally defined?
d) All of the mentioned

8. Which of the following question describe Language oriented Attributes of ADL?
a) Is there a textual editor, a tool for directly manipulating textual descriptions of the architecture?
b) How Suitable is ADL for representing a particular type of application system?
c) Are the ADL’s Syntax and semantics formally defined?
d) All of the mentioned

9. Which of the following question describe Process oriented Attributes of ADL?
a) Is there a textual editor, a tool for directly manipulating textual descriptions of the architecture?
b) How Suitable is ADL for representing a particular type of application system?
c) Are the ADL’s Syntax and semantics formally defined?
d) All of the mentioned

10. Which of the following question describe Process oriented Attributes of ADL?
a) How much Non architectural information does a ADL represent?
b) How Suitable is ADL for representing a particular type of application system?
c) Is Version control directly supported?
d) Does ADL have the ability to define new statements and abstractions?

11. How is the goal of Short time to initial demonstrable capability for evolutionary development method achieved?
a) Heavy use of off the self components
b) Only writing tailoring glue code
c) Use of portable commercial products and emulators
d) Loose coupling through use of CORBA and WWW/HTML

12. How is the goal of Interchangeable parts and interoperability for evolutionary development method achieved?
a) Heavy use of off the self components
b) Only writing tailoring glue code
c) Use of portable commercial products and emulators
d) Loose coupling through use of CORBA and WWW/HTML

13. Which of the following are the basic principles of Evolutionary Development?
a) Requirements and System Evolution through Scenarios
b) Continuous End-User Involvement with continuous re-calibration
c) Architecture based on assembly and integration
d) All of the mentioned

14. How many basic principle does evolutionary development consists of?
a) 4
b) 3
c) 5
d) 2

15. Which of the following point is related to requirements and system evolution through scenarios?
a) Effective communication requires shared experience and shared vocabulary
b) Evolutionary development facilitates effective user involvement including hands on experience with a real product or prototype
c) Object technology and client-server architecture are on verge of making prototyping and reuse work for real systems by providing architectural infrastructure
d) Every iteration results in refined requirements and corrections to components that embody incorrect assumptions

16. Which of the following point is related to rework?
a) Effective communication requires shared experience and shared vocabulary
b) Evolutionary development facilitates effective user involvement including hands on experience with a real product or prototype
c) Object technology and client-server architecture are on verge of making prototyping and reuse work for real systems by providing architectural infrastructure
d) Every iteration results in refined requirements and corrections to components that embody incorrect assumptions

17. Which of the following point is related to Continuous end user involvement and continuous re-calibration?
a) Effective communication requires shared experience and shared vocabulary
b) Evolutionary development facilitates effective user involvement including hands on experience with a real product or prototype
c) Object technology and client-server architecture are on verge of making prototyping and reuse work for real systems by providing architectural infrastructure
d) Every iteration results in refined requirements and corrections to components that embody incorrect assumptions

18. Which of the following are key architectural drivers?
a) Evolvability
b) User productivity
c) Geographical distribution
d) All of the mentioned

19. Which of the following are the hard requirements among the key architectural drivers?
a) Short time to initial demonstrable capability
b) Developer productivity
c) Interchangeable parts
d) All of the mentioned

20. Which of the following are architectural components?
a) Computers
b) Networks
c) Emulators
d) All of the mentioned

21. Which of the following is true?
a) The process of generating, evaluating, and improving designs of components and interactions together as component and interaction co-design
b) An interaction realizing a product function or operation may be specified in a sequence diagram that ignores individuals at several removes from the primary individual in the interaction
c) Designers may need to model product functions and operations at several levels of abstraction in several sequence diagrams
d) All of the mentioned

22. What is outside in design?
a) Interaction design works mainly from the computational goals mandated in requirements specifications , to the irrealization as interactions between cooperating program units
b) Many program interactions do not give rise to interesting or complicated program component interactions
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

23. What are general approaches to solving this problem?
a) Polling
b) Notification
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

24. What is controller ?
a) It is a program component that makes decisions and directs other components
b) It is a way that decision making is distributed among program components
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

25. Which among the following are broad control styles?
a) Centralized
b) Delegated
c)All of the mentioned
d) a, c
26. Which of these is Delegated control style?
a) In a program with such a control style, a few controllers make all significant decisions
b) A program with such a control style has decision making is distributed through the program
c) In a program with such a control style, decision making is spread widely throughout the program; it is hard to identify controllers in such programs.
d) None of the mentioned

27. Which of the following is true?
a) The delegated style corresponds to micro-management in which supervisors make every decision
b) The centralized style corresponds to the empowered teams model where in supervisors make major strategic decisions but leave it to teams of employees to decide how to implement the larger decisions
c) The dispersed style corresponds to a leaderless organization, such as occurs when a group of individuals get together for an impromptu activity
d) All of the mentioned

28. Which of the following statements are followed in delegated style?
a) The main advantage of a program with such a control style is that it is easy to ?nd where decisions are being made
b) If the controllers are not too big and complex, it is easy to understand how decisions are made and to alter the decision-making process
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

29. Which of the following are the dangers faced by centralized style?
a) The controller can become too large and complex. If only a few components make all the decisions, and there are many decisions to be made, it stands to reason that the controllers will be large and complex units
b) Controllers may treat other components as data repositories, merely storing and retrieving data in
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

30. Which of the following are the heuristics to avoid bloated controllers
a) Avoid interaction designs where most messages originate from a single component
b) Keep Components small
c) Make sure operational responsibilities are not all assigned to just a few components
d) b,c

Answers

1-d 2-d 3-d 4-a 5-c
6-b 7-b 8-c 9-a 10-c
11-a 12-d 13-d 14-c 15-a
16-d 17-b 18-d 19-a 20-d
21-d 22-a 23-c 24-a 25-c
26-b 27-c 28-d 29-c 30-d

Sharing is caring!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares