Software Architecture Set 4 (30 mcqs)

1. The benefits for standardization are represented by which of the following?
a) Greater availability of suitable products
b) More vendor competition
c) Affordable prices
d) All of the mentioned

2. Which of the following are categories of standards?
a) Accreditation
b) Goal
c) Source
d) All of the mentioned

3. Which of the following are types of accreditation?
a) Accredited
b) Non Accredited
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

4. Which of the following is true?
a) Accredited standards are generally created by suppliers or users using consensus method
b) Non accredited standards are approved by official national or international bodies
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

5. Which of the following can a accreditation process can be contrasted ?
a) Consensus process with the processes in private
b) Consensus process with the processes in operation with consortia
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

6. Which of the following are the goals for standards?
a) Product quality standards
b) Control standards
c) Interoperability
d) All of the mentioned

7. Which of the goal represent Interoperability?
a) Addresses a societal concern or achieve a social end
b) Provides accepted rules for the behavior that facilitates interaction
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

8. Which of the goal represents control standards?
a) Addresses a societal concern or achieve a social end
b) Provides accepted rules for the behavior that facilitates interaction
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

9. Which of the following are the various sources of standards?
a) Vendor consortia
b) De facto standards
c) Approved by government, professional societies
d) All of the mentioned

10. Which of the following are the types of specifications used for standards?
a) Programming interfaces
b) Service description
c) Protocols
d) All of the mentioned

11. Which of these is incorrect ?
a. Interaction design, the activity of specifying products that people are able to – use effectively and enjoyably, is an essential part of product design and hence is part of requirements development
b. SRS templates structure product design documentation but must be adapted to the product’s characteristics
c. Business requirements state client and development organization goals, while
technical requirements state product details
d. None of the mentioned

12. What are the disadvantages for dispersed control?
a) It is too hard to understand the ?ow of control
b) When components are too finely divided, they tend not to be able to do anything on their own
c) It is difficult to hide information
d) All of the mentioned

13. Which of the following represents video conferencing?
a) It is a software that permits geographical distribution operators to carry conference
b) It is program that run on UNIX machine to simulate Macintosh and PCs
c) It is special purpose software that allows two or more users to collaborate over application
d) None of the mentioned

14. Which of these is true ?
a. A physical-level requirement is a statement about how a product must support stakeholders in achieving their goals or tasks
b. A operational-level requirement is a statement about the details of the physical form of a product, its physical interface to its environment, or its data formats
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned

15. Which among these is the heuristic for dispersed control?
a) Avoid interactions that require each component to send many messages
b) Have components delegate as many low-level tasks as possible
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

16. Which of the following represents Collaboration software?
a) It is a software that permits geographical distribution operators to carry conference
b) It is program that run on UNIX machine to simulate Macintosh and PCs
c) It is special purpose software that allows two or more users to collaborate over application
d) None of the mentioned

17. Which of the following are the national standards?
a) Consortia
b) ISO
c) ANSI
d) All of the mentioned

18. Which of the following are related specific groups which are included in Asian national standards?
a) ANSI
b) IEEE
c) JTC1
d) Consortia

19. Which of the following comes under ANSI?
a) X3
b) IEEE
c) NIST

20. Which of the following are a part of JTC1?
a) ANSI
b) ISO and IEC
c) European standards
d) a, c
e) a, b

21. What is the last engineering design activity?
a) Design Resolution
b) Design Selection
c) Design Finalization
d) None of the mentioned

22. What is followed in Design Finalization?
a) Resolution of Design
b) Checking the design to make sure that it is of sufficient quality and is well documented
c) Checking the design for any errors
d) Selecting the best design solutions

23. A product’s engineering design is documented in a design document into which of the following parts?
a) A software architecture document (SAD)
b) A detailed design document(DDD)
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

24. What are the contents for SAD document?
a) Product overview
b) Mid-Level Design Models
c) Architectural Models
d) a, c

25. DDD refines SAD and includes Which of the following?
a) Mid-level Design Models
b) Detailed Design Rationale
c) Mapping between Models
d) All of the mentioned

26. What should Designers ensure during Design finalization?
a) Design is Adequate
b) Design document does a good Job of documenting the design
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

27. Goals are accomplished by examining the design document to see whether it has the following quality characteristics?
a) Adequacy,Economy, Changeability
b) Feasibility,Well Formedness, Clarity
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

28. What is critical review?
a) An examination and evaluation of a work product or process by qualified individuals or teams
b) An evaluation of a finished product to determine whether it is of acceptable quality
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

29. Designers can check a design document using which of the following review techniques?
a) Desk Check
b) Walk through, Inspection
c) Active Review
d) All of the mentioned

30. Which of the following are true?
a) Designers should adopt a policy of continuous review to mitigate this risk
b) The most effective kinds of reviews are inspections and active reviews
c) Inspections and active reviews are expensive, but it is cheaper to ?nd errors early in the design process than at its end or, even worse, during coding and testing
d) All of the mentioned

Answers

1-d 2-d 3-c 4-d 5-c
6-d 7-b 8-a 9-d 10-d
11-d 12-d 13-a 14-d 15-a
16-c 17-c 18-d 19-d 20-d
21-c 22-b 23-c 24-d 25-d
26-c 27-c 28-c 29-d 30-d

Sharing is caring!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares