Software Architecture Set 3 (30 mcqs)

1. What is the problem for ht developer in using unit operation?
a) Understanding the requirements
b) Mapping the requirements to a structural solution
c) Identifying and resolving conflicting structural solution
d) All of the mentioned

2. What is the main difference for Seeheim model and MVC model?
a) Most of the important scenarios to guard against are porting from toolkit to toolkit
b) Insulating the application, presentation and dialogue from changes in each other
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

3. Seeheim and MVC are the graphical evidence of what assertion?
a) Qualities are not that abstract to be directly useful
b) Qualities are too abstract to be directly useful
c) Qualities are too abstract to be indirectly used
d) None of the mentioned

4. What is Seeheim’s main guard against change?
a) Part Whole Decomposition
b) Layering- placing different classes of functionality into distinct layers
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

5. What is MVC’s main guard against change?
a) Part Whole Decomposition
b) Layering- placing different classes of functionality into distinct layers
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

6. Which of the following model Seeheim model later evolve to?
a) Arch Model
b) Slinky Model
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

7. Which of the following layers are introduce in Arch Model?
a) Virtual toolkit
b) Virtual Application
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

8. What is the Slinky portion of model referred to?
a) The ability to expand the allocation of functions to the components
b) The ability to contract the allocation of functions to the components
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

9. What model does MVC evolves to?
a) Arch Model
b) Slinky Model
c) PAC Model
d) None of the mentioned

10. Where are HCI architectures used?
a) Virtual reality
b) Mobile computing
c) CSCW systems
d) All of the mentioned

11. Why does software engineering design shares many design principles?
a) Common design goal of creating high quality design
b) For expansion of product lifetime
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

12. Why are the design principles considered unique?
a) They are characteristic of well constructed programs
b) They are robust
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

13. Which among these is the primary goal for software engineering design?
a) To specify the structure of program satisfying software product specification
b) To specify the behavior of program satisfying software product specification
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

14. What is true about good programs?
a) Good program must have certain characteristic at delivery and must be maintainable during time
b) A good program at delivery must satisfy its requirements
c) A good program must conform to its design constraints
d) All of the mentioned

15. What is principle of feasibility?
a) A Design is acceptable only when it is realized
b) Designs that make easier to change are better
c) Designs that can be built for less money, in less time with less risk are better
d) Designs that can meet more stakeholder needs and desired subject to constraints are better

16. Which principle states the following “Designs that make easier to change are better”?
a) Principle of Feasibility
b) Principle of Economy
c) Principle of Changeability
d) Principle of Adequacy

17. What is principle of adequacy?
a) A Design is acceptable only when it is realized
b) Designs that make easier to change are better
c) Designs that can be built for less money, in less time with less risk are better
d) Designs that can meet more stakeholder needs and desired subject to constraints are better

18. What is principle of economy ?
a) A Design is acceptable only when it is realized
b) Designs that make easier to change are better
c) Designs that can be built for less money, in less time with less risk are better
d) Designs that can meet more stakeholder needs and desired subject to constraints are better

19. Which of these does a good design follow?
a) A good design should specify a program that can be built, tested and deployed on time
b) A good design should be concluded in its budget
c) A good design can vary risk
d) a, b
e) a, c

20. Which is true among the following ?
a) Design Principles state desirable design characteristics based on meeting stakeholder needs and desires
b) Basic design principles are evaluative criteria that state characteristics of good design
c) Constructive Design principles state desirable engineering design characteristics based on past software development experience
d) All of the mentioned

21. Conclusions on which of the following topics are made by the observation of SAAM?
a) The role of direct scenario
b) Result of SAAM
c) Stakeholder Participation
d) All of the mentioned

22. What is the role of the direct scenarios?
a) Change management
b) The cost of carrying out a direct scenario is measured in terms of resource utilization
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

23. What are results of SAAM?
a) There are only technical results of SAAM
b) Technically, a direct output of a SAAM analysis is useful,but also useful is the increased understanding of the architecture that may lead to deeper insights that were previously available
c) Socially, a SAAM analysis acts as a catalyzing activity on an organization
d) None of the mentioned

24. Architectural evaluation has what kind of relationship with traditional design notions?
a) Coupling
b) Cohesion
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

25. What observations does SAAM and Traditional architectural Metrics follow?
a) Good architecture exhibits high coupling
b) Good architecture exhibits low cohesion
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

26. Which of the following is correct?
a) High coupling means that a single scenario doesn’t affect large number of components
b) Low Cohesion means that components are not host to scenario interactions
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

27. What are the role of direct scenario?
a) Direct scenario serve as the first order culling mechanism be tween competing architectures
b) Direct scenario’s turn out to be a good mechanism for eliciting and understanding the dynamics of an architecture
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

28. Which of the following is correct?
a) SAAM act as communication vehicle
b) The communication vehicle enables managers to understand how their business goals are translated into reality
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

29. What of the following is considered while evaluating scenarios?
a) When is architecture generated to sufficient number of scenarios to adequately test the architecture
b) When should one stop generating new scenarios
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

30. Which of the following estimations are done for evaluation process?
a) Performance
b) Reliability
c) Availability
d) All of the mentioned

Answers

1-d 2-c 3-b 4-b 5-a
6-c 7-c 8-c 9-c 10-d
11-c 12-a 13-c 14-d 15-a
16-c 17-d 18-c 19-d 20-c
21-d 22-c 23-d 24-c 25-d
26-d 27-c 28-c 29-c 30-d

Sharing is caring!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares