Software Architecture Set 2 (30 mcqs)

1. Which is true among these ?
a. The job of creating, modifying, and managing requirements over a product’s lifetime is called requirement development
b. The portion of requirements engineering concerned with initially establishng requirements is termed requirements engineering
c. The portion of requirements engineering concerned with controlling requirements changes is called requirement management
d. All of the mentioned

2. Which is true for SRS ?
a. SRS is the main input of the software product design process
b. SRS is the main output to the engineering design process
c. SRS is also the main output of the requirements specification activity
d. a and b
c. b and c

3. SRS consists of ?
a. Problem staement
b. Product design
c. a,c
d. None of the mentioned

4. Which of these are non-technical requirements ?
a. Functional Requirements
b. Non-Functional Requirements
c. Developer’s Requirements
d. Data Requirements

5. Which is true about funtional requirement ?
a. A functional requirement is also called behavioral requirement
b. A functional requirement includes development and operational requirements
c. A functional requirement is a statement of how a software product must map program inputs to program outputs
d. None of the mentioned.

6. Which of the following are interaction design heuristic?
a) Avoid interaction designs where most messages originate from a single component
b) Keep components small
c) Make sure operational responsibilities are not all assigned to just a few components
d) All of the mentioned

7. Which of these does not belong to the qualities of development requirements ?
a. Performance
b. Response time
c. Maintainability
d. a,b
e. b,c

8. Which of these does not belong to the qualities of operational requirements ?
a. Memory usage
b. Portability
c. Reusability
d. b,c
e. a,c

9. Which of the following does data requirements allow for data ?
a. Entering data
b. Leaving data
c. Storing data in product
d. All of the mentioned

10. Technical level abstraction includes ?
a. User level requirement
b. physical level requirement
c. operational level requirement
d. All of the mentioned

11. Which of the following are the main aspects for the qualilites of architecture?
a) Conceptual Integrity
b) Bulidability
c) Correctness and Completeness
d) All of the mentioned

12. Which of the following focuses on state of knowledge about problem to be solved?
a) Conceptual Integrity
b) Bulidability
c) Correctness and Completeness
d) All of the mentioned

13. What concept is followed by Conceptual integrity?
a) Architecture should do different things in different ways
b) Architecture should do different things in similar ways
c) Architecture should do similar things in similar ways
d) None of the mentioned

14. Which of the following is measure in terms of cost and time?
a) Conceptual Integrity
b) Bulidability
c) Correctness and Completeness
d) All of the mentioned

15. Which of the following is considered to be a correct statement?
a) Conceptual integrity is the underlying theme or vision that unifies design of the system
b) Buildability is the underlying theme or vision that unifies design of the system
c) Correctness is the underlying theme or vision that unifies design of the system
d) None of the mentioned

16. Which of the following allows system to change as the development progresses?
a) Conceptual Integrity
b) Bulidability
c) Correctness and Completeness
d) All of the mentioned

17. Which of the following are essential for the architecture to allow for the eeting of all the systemsand runtime resource constraints?
a) Conceptual Integrity
b) Bulidability
c) Correctness and Completeness
d) All of the mentioned

18. What is Buildability?
a) Buildability is the underlying theme or vision that unifies design of the system
b) Buildability is the quality of the architecture that allows to be completed by the available tem in timely manner
c) Buildability is center to product quality
d) All of the mentioned

19. Which of the following is true?
a) Completeness is center to product quality
b) Buildability is center to product quality
c) Conceptual integrity is center to product quality
d) None of the mentioned

20. Which of the following aspect refers to the ease of constructing a desired system?
a) Conceptual Integrity
b) Bulidability
c) Correctness and Completeness
d) All of the mentioned

21. Which among these are the quality characteristics concentrated by designers ?
a) Well Formedness
b) Clarity
c) Correctness
d) Both a and b
e) all a, b and c

22. Which statements are followed by Well Formedness?
a) Requirements must be atomized)
b) Requirements should include keywords like”must and ” shall”
c) Requirements are written in active voice
d) All of the mentioned

23. Which among this is false?
a) An SRS is clear if it is easily understood
b) A set of requirement is consistent if a single product can satisfy them all
c) Not all requirements can be verifiable
d) Requirements must be realized to check feasibility

24. What are the characteristics for validation of requirements ?
a) Correctness
b) Proper Requirement prioritization
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
.
25. Which of the following gives true meaning for a review?
a) A review is examination of work product by qualified individuals
b) A review is evaluation of work process by qualified teams
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

26. Different types of review are ?
a) Desk Check
b) Walk through
c) All of the above mentioned
d) Inspection
27. What are the main roles played by requirement inspectors ?
a) Moderator
b) Designer
c) Manager
d) All of the mentioned

28. Which of these are true ?
a) Inspections are driven by checklists that the inspectors used to guide
b) Team inspection meeting begins with Inspector
c) Inspection meetings can be late for more than 2 hours
d) All of the mentioned

29. Which is False among the following ?
a) Inspections are driven by checklist that inspector uses to guide thier review
b) Designer should modify requirements inspection continuously
c) Inspection meeting is aimed at detecting defects
d) None of the mentioned

30. What are Critical reviews ?
a) Critical review is an evaluation of finished product to determine whether it is of acceptable quality
b) Critical reviews are intended as quality gated that keep poor quality work products
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

Answers
1-c 2-c 3-c 4-c 5-c
6-d 7-d 8-d 9-d 10-d
11-d 12-b 13-c 14-b 15-a
16-b 17-c 18-b 19-c 20-b
21-d 22-d 23-c 24-c 25-c
26-c 27-a 28-a 29-d 30-c

Sharing is caring!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares