Software Architecture Set 1 (30 mcqs)

1. What is Architecture of a software based on?
a) Design
b) Requirements
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

2. What would happen if different organization were given same set of requirements?
a) It will produce same architecture
b) It will produce different architecture
c) It may or may not produce same architecture
d) None of the mentioned

3. What factors does a software architecture results in?
a) Technical
b) Business
c) Social
d) All of the mentioned

4. What does Software architecture means?
a) It is the structure or structure of systems
b) It comprises of software components
c) Relationship among components
d) All of the mentioned

5. The architects are influenced by which of the following factors?
a) Customers and end users
b) Developing organization
c) Background and experience of the architects
d) All of the mentioned

6. How do developing organizations influence by architects?
a) Immediate business
b) Long term business
c) Organization structure
d) All of the mentioned

7. Which among the following are true with regards to the architecture business cycle?
a) The architecture can affect the enterprise goals of the developing organizations
b) The architecture affects the structure of developing organizations
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

8. Architecture based process includes which of the following?
a) Creating the business case for the system
b) Understanding the requirements
c) Analyzing or valuating the architecture
d) All of the mentioned

9. Which of the following does a business case consists of?
a) How much should a product cost?
b) What help does Architecture description language provides?
c) What is domain analysis?
d) Non of the mentioned

10. What claim does Analyzing and evaluating architecture follow?
a) ADL’s provide valuable analytical capabilities but tend to concentrate on run-time properties of system
b) Maintainability is the main aspect
c) Maintainability has many facets
d) All of the mentioned

11. Software Design consists of ?
a. Software Product Design
b. Software Engineering Design
c. a, b
d. None of the mentioned

12. Which of these is true ?
a. Analysis – Solving problem
b. Design – Understanding problem
c. a, b
d. None of the mentioned

13. Which of these are followed in case of software design process ?
a. Analysis occurs at start of product design with a product idea
b. Analysis occurs at the end of engineering design with the SRS
c. Product design resolution produces the design document
d. Engineering design resolution produces the SRS

14. Which of these is not in sequence for generic problem solving strategy ?
a. Understand the problem
b. Generate candidate solutions
c. Iterate if no solution is adequate
d. Select the Best solutions

15. Which of these is not in sequence for generic design process ?
a. Analyze the Problem
b. Evaluate candidate solutions
c. Generate candidate solutions
d. Finalize the Design

16. Why do you think iteration is important for design ?
a. To frequently reanalyze the problem
b. To generate and improve solutions many time for better output
c. a, b
d. b alone

17. What is true about generic software product design process ?
a. It begins with SRS
b. It ends with Product Design Problem
c. Analysis is done and end product is project mission statement
d. None of the mentioned

18. Generic software engineering design process defined by which of these steps ?
a. Generic software engineering design process’s first job after analysis is detailed design.
b. Attention is turned later to architectural design.
c. Architectural design is followed by Detailed design.
d. a, b

19. Which of these is said to be true about resolution process in generic software engineering design process ?
a. Architectural design is low resolution process.
b. Detailed design is high resolution process.
c. a, b
d. None of the mentioned

20. Which step among these follows wrong sequence in software engineering design process ?
a. Analyze problem
b. Generate candidate architecture
c. Finalize design
d. Select detailed design

21. The quality attributes can be calculated under which of the following measures?
a) Observable
b) None observable
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

22. Which of the following can be included under observable measure?
a) How well the system during execution satisfy its behavioral requirements?
b) How easy it is to integrate?
c) How easy it is to test and modify?
d) All of the mentioned

23. Which of the following can be included under Non observable measure?
a) How well the system during execution satisfy its behavioral requirements?
b) Does the system functions as desired when connected to other systems?
c) How easy it is to test and modify?
d) All of the mentioned

24. Which of the following is a correct statement?
a) A highly modifiable system produces correct results
b) A highly modifiable system does not produces correct results
c) A highly modifiable system may or may not produces correct results
d) None of the mentioned

25. Which of the following is considered incorrect with respect to the quality?
a) Architecture is critical to the realization of many of the qualities of interest in a system
b) All qualities are architecturally sensitive
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

26. What can stated about Modifiability?
a) Modifiability can not be considered largely architectural
b) Modifiability can never be determined by how functionality is divided
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

27. What can be stated with regards to performance?
a) Performance is an example of architectural and non architectural dependencies
b) Performance depends partially on how much communication is necessary between the components
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

28. What effect does achievement of quality attribute will have?
a) The achievement of quality attribute will always have a positive effect
b) The achievement of quality attribute will always have a negative effect
c) The achievement of quality attribute will have a positive as well as negative effect
d) None of the mentioned

29. What is the main technique for achieving portable software?
a) The main technique for achieving portable software is to isolate system dependency
b) The main technique for achieving portable software is to increase the overall performance
c) The main technique for achieving portable software is to have independent platform dependency
d) None of the mentioned

30. By what methods quality attributes can be judged?
a) Qualities that can be discerned by observing the system execute
b) Qualities directly attributable to the system
c) Qualities about the architecture itself that are important
d) All of the mentioned

Answers

1-b 2-b 3-d 4-d 5-d
6-d 7-b 8-d 9-a 10-d
11-c 12-a 13-a 14-c,d 15-b,c
16-c 17-d 18-d 19-d 20-c
21-c 22-a 23-c 24-c 25-b
26-d 27-c 28-c 29-a 30-d

Sharing is caring!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares