Parts of Speech (15 mcqs)

1.He is an old friend of mine.
a)Verb
b)Noun
c)Adverb
d)Adjective

2.I was pleasantly surprised when she showed up at the door unannounced.
a)adverb
b)adjective
c)verb
d)conjunction

3.I never expected that I would win the first prize so I couldn’t believe my ears when they announced my name as the winner.
a)Adverb
b)Adjective
c)Verb
d)Noun

4.Everybody hates him for his repulsive looks.
a)Verb
b)Adjective
c)Adverb
d)Noun

5.John came later than Peter.
a)Adjective
b)Adverb
c)Verb
d)Noun

6.I think the latter part of the film is more interesting than the former part.
a)Adverb
b)Adjective
c)Conjunction
d)Preposition

7.I am going to make an early start so that I won’t get stuck in the traffic.
a)Adverb
b)Adjective
c)Verb
d)Noun

8.It is more expensive to travel on Friday, so I will leave on Thursday evening.
a)Adverb
b)Adjective
c)Preposition
d)Conjunction

9.The baby does not resemble either of its parents.
a)Verb
b)Adverb
c)Adjective
d)Pronoun

10.In my opinion, she should have resigned earlier.
a)Adverb
b)Conjunction
c)Preposition
d)Adjective

11.I was distressed to hear about his death.
a)Verb
b)Adjective
c)Adverb
d)Noun

12.That policeman is a friend of mine.
a)Adjective
b)Noun
c)Pronoun
d)Verb

13.I would prefer to spend the weekend at home rather than drive all the way to a beach resort.
a)Verb
b)Adverb
c)Adjective
d)Noun

14.A friend of mine has just invited me to Italy.
a)Conjunction
b)Preposition
c)Verb
d)Pronoun

15.I prefer making toys for my children rather than buying them in the toy store.
a)Conjunction
b)Preposition
c)Adverb
d)Noun

Answers

1.b 2.a 3.b 4.b 5.b 6.b
7.b 8.a 9.a 10.a 11.a 12.c
13.a 14.b 15.b

Sharing is caring!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares