HTML Set 4 (50 mcqs)

1. Which element we want to center a block of content or position a content block on the page?
A.   strong element
B.   div element
C.   span element
D.   table element

2. Which element to gives the functionality in section of webpage to make it easier to manage, style, and manipulate?
A.   div element
B.   span element
C.   strong element
D.   All of the above

3. Which element is a block-level element?
A.   div element
B.   span element
C.   strong element
D.   All of the above

4. Which element is a inline element?
A.   strong element
B.   span element
C.   div element
D.   All of the above

5. Properties of HTML DIV tag:
A.   The DIV element is a block-level element.
B.   The DIV element can contain nearly any other tag
C.   In HTML the DIV element can be found inside any
D.   All of the above

6. There is one difference between div and span.
A.   a div is a block-level element whereas a span is
B.   a span is an inline element whereas a div is a b
C.   a div is a low-level element whereas a span is a
D.   a div is a high-level element whereas a span is

7. HTML provides a ……. tag to creating online form for the purpose of collectiong infromation from user.
A.   <form>
B.   <div>
C.   <frame>
D.   None of the above

8. All the controls of a form should be enclosed within the
A.   opening and closing <firm> tag
B.   opening and closing <frm> tag
C.   opening and closing <form> tag
D.   None of the Above

9. The form tag can have different attributes, one/some of them may be
A.   The action attribute
B.   The method attributes
C.   either (A) or (B)
D.   both (A) and (B)

10. Which attribute specifies the URL of the script on the web server?
A.   The action attribute
B.   The method attribute
C.   either (A) or (B)
D.   neither (A) nor (B)

11. Which attribute specifies the technique that is used to pass data to the server?
A.   The action attribute
B.   The method attribute
C.   either (A) or (B)
D.   neither (A) nor (B)

12. From which tag has several attributes,one of them is type
A.   <get> tag
B.   <input> tag
C.   <set> tag
D.   None of the above

13 . Each value of type attributes represents a
A.   unique control
B.   common control
C.   multiple control
D.   None of the above

14. Which Specifies the maximum number of characters for the text field?
A.   maximumlength
B.   largelength
C.   maxlength
D.   None of the above

15. Which Specifies the length of text field.
A.   length
B.   size
C.   width
D.   All of the above

16. The value of type attributes are:
A.   text
B.   checkbox
C.   radio
D.   All of the above

17. The <input type=” …”> tag is used to add a text field to a form.
A.   text
B.   checkbox
C.   radio
D.   All of the above

18. Which attribute will be defines a unique name for the text field?
A.   hidden
B.   password
C.   text
D.   name

19. Which is used to collect and process the information (to send the server) entered by the user?
A.   method attribute
B.   action attribute
C.   either (A) or (B)
D.   neither (A) nor (B)

20. Which default technique is used to the method attribute?
A.   set
B.   get
C.   put
D.   read

21. The method attribute specifies two methods
A.   read and write
B.   input and output
C.   get and set
D.   None of the above

22. Every form requires
A.   image button
B.   link button
C.   submit button
D.   All of the above

23. A …….consisting of a year and a week number encoded according to ISO 8601.
A.   week
B.   month
C.   year
D.   All of the above

24. A ……. (year, month, day, hour, minute, second, fractions of a second) encoded according to ISO 8601, with no time zone information ISO 8601.
A.   datetime-local
B.   datetime
C.   datesecond
D.   dateminute

25. Which type is used for input fields that should contain a URL address?
A.   src
B.   path
C.   url
D.   All of the above

26. A ………… (year, month, day, hour, minute, second, fractions of a second) encoded according to ISO 8601 with the time zone set to UTC.
A.   datetime-local
B.   datetime
C.   datesecond
D.   dateminute
27. In a single HTML file, we can display multiple html file using-
A.   Form
B.   Frame
C.   Table
D.   cell

28. Multiple views offer designers a way to keep certain information visible, while other views are
A.   scrolled
B.   replaced
C.   scrolled or replaced
D.   None of the above

29. An HTML document that describes frame layout called a ………………..
A.   frame document
B.   HTML document
C.   None of the above
D.   frameset document

30. The <frameset> tag replaces the which element in frameset documents?
A.   <body>
B.   <title>
C.   <head>
D.   None of the above

31. Which properties allow specifying the formatting rules for the textual content on a Wep page?
A.   CSS texting
B.   CSS text
C.   CSS textual
D.   None of the above

32. Which of the following protocol is not used in the Internrt?
A.   Telnet
B.   WIRL
C.   HTTP
D.   Gopher

33. Who invented World Wide Web(WWW)?
A.   Blaise pascal
B.   Charles Babbage
C.   Herman Hollerith
D.   Tim Berners-Lee

34. What is use of Web Font in HTML?
A.   that is core font used to develop Web pages.
B.   enables the use fonts over the Web without installing.
C.   special fonts developed by Microsoft Corp.
D.   All of the Above.

35. What is <tt> tag in HTML?
A.   it renders fonts as teletype text font style
B.   it renders fonts as truetype text font style
C.   it renders fonts as truncate text font style
D.   None of the Above

36. What is the use of Forms in HTML?
A.   to display contents of email
B.   to display animation contents
C.   to collect user input
D.   None of the Above

37. What is the use of iFrame in HTML?
A.   to display a web page within a web page
B.   to display a web page within a animated effect
C.   to display a web page without browser.
D.   All of the above

38. FTP is acronym for
A.   File Transaction Ptotocol
B.   File Transmission Ptotocol
C.   File Translation Ptotocol
D.   File Tranfer Ptotocol

39. In HTML iFram, i stands for
A.   Inside
B.   Inline
C.   Inner
D.   None of All

40. The URL of the page to embed in iFrame is specified using
A.   src
B.   link
C.   doc
D.   None of Above

41. The iFrame attribute ………. indicates that the browser should render the inline frame in a way that makes it appear to be part of the containing document.
A.   seemless
B.   smooth
C.   inner
D.   None of the Above

42. Which attribute enables extra restrictions on the content that can appear in the inline frame?
A.   hidden
B.   secret
C.   secure
D.   sandbox

43. The value ….. tells the browser not to draw a border between this frame and other frames.
A.   0
B.   -1
C.   2
D.   10
44. CSS stands for
A.   Cashcade Style Sheets
B.   Cascade Screept Sheets
C.   Cascading Style Sheets
D.   None of the above

45. W3C released the first specification of CSS in …….. named CSS1 specification
A.   1996
B.   1992
C.   1993
D.   None of the above

46. A CSS declaration always ends with a ………. and declaration groups are surrounded by …………..
A.   semicolon and curly brackets
B.   semicolon and square brackets
C.   either (A) or (B)
D.   neither (A) or nor (B)

47. CSS allows you to specify your own selectors called
A.   “id”
B.   “class”
C.   “id” and “class”
D.   None of the above

48. The id selector is used to specify a style for
A.   multiple,common element
B.   multiple,unique element
C.   single, common element
D.   single, unique element

49. The id selector uses the id attribute of the HTML element, and is defined with a
A.   “@”
B.   “_”
C.   “%”
D.   “#”

50. Which selector is used to specify a style for a group of elements ?
A.   id selector
B.   class selector
C.   neither (A) or nor (B)
D.   either (A) or (B)

Answers

1.B 2.A 3.A 4.B 5.D 6.A
7.A 8.C 9.D 10.A 11.B 12.B
13.A 14.C 15.B 16.D 17.A 18.D
19.DD 20.B 21.D 22.C 23.A 24.A
25.C 26.B 27.B 28.C 29.D 30.A
31.B 32.B 33.D 34.B 35.B 36.C
37.A 38.D 39.B 40.A 41.A 42.D
43.A 44.C 45.A 46.A 47.C 48.D
49.D 50.B

Sharing is caring!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares