HTML Set 1 (20 mcqs)

1. Which of the following term describes the art of making dynamic & interactive pages?
A. DHTML
B. HTML
C. XHTML
D. XML

2. <output> element represent?
A. Authenticate the user
B. result of a calculation
C. pre-defines value
D. none of these

3. Attributes consist of a name and a value separated by ________ sign ?
A. “ ”
B. ,
C. =
D. ;

4. Target attribute is used for
A. opening new document
B. selecting previous document
C. deleting frame
D. none of above

5. Which element provides a secure way to authenticate the user?
A. <keygen>
B. <datalist>
C. <output>
D. <input>

6. For defining the possible link break which tag do we have to use HTML5?
A. <video>
B. <track>
C. <summary>
D. <wbr>

7. DHTML is the combination of
1) HTML
2) javascript
3) HTML Dom
4) CSS
A. 1 and 2
B. 3 and 4
C. All choices are correct
D. none of these

8. <canvas> elements is only a _________ to the graphics.
A. component
B. container
C. attribute
D. method

9. terminate() method in HTML5 is used for ____________.
A. terminate everything
B. terminate all method
C. terminate a web worker
D. terminate program

10. ________ property returns the url of current audio/video.
A. currentSrc
B. controls
C. ended
D. mediaGroup

11. The manifest file is __________.
A. Text file
B. HTML file
C. XML file
D. java file

12. Which file is used by the browser to fetch the appropriate data ?
A. Text file
B. HTML file
C. XML file
D. manifest file

13. Where does web worker(s) script run?
A. in forground
B. in background
C. both a and b
D. can’t determinte

14. _________ Function displays the latitude or Longitude in geoLocation in HTML5.
A. showLocation()
B. showPosition()
C. both a and b
D. showStatus()

15. Canvas is able to draw the 2D graphics using—————-
A. XML
B. HTML
C. Java script
D. XHTML

16 Which storage object is used for storing the data with no expiry date?
A. Session storage
B. local storage
C. mass storage
D. stack storage

17. Application cache is used for ____________
1) offline browsing
2) Speed
3) Reduced server load
A. 1 and 2
B. 2 and 3
C. All choices are correct
D. none of these

18. Seamless is a __________ type of attribute.
A. integer
B. Char
C. Boolean
D. Float

19. Height attribute specifies the height of which frame?
A. iframe
B. jframe
C. inline frame
D. outline frame

20. Given statement is true or false: “Web worker script is depends on other script.”
A. Yes
B. No

Answers

1.A 2.B 3.C 4.A 5.A
6.D 7.C 8.B 9.C 10.A
11.A 12.D 13.B 14.B 15.C
16.B 17.C 18.C 19.C 20.A

Sharing is caring!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares