CSS Set 4 (30 mcqs)

1. Color is a problem for the Web in the reasons are:
A.Monitors vary widely
B.Browsers vary widely
C.Either (A) or (B)
D.Neither(A) nor (B)

2. The combination of Red, Green and Blue values from _________ gives a total of more than 16 million different colors to play with (256 x 256 x 256).
A.0 to 255
B.0 to 254
C.0 to 253
D.0 to 252

3. Hex values are written as 3 double digit numbers, starting with a
A.@ sign
B.# sign
C.$ sign
D.% sign

4. Colors are displayed combining in
A.red
B.green
C.blue
D.All of the above

5. Which property is used to change the background color?
A.background-color:
B.bgcolor:
C.color:
D.None of the above

6. Which of the following ways below is correct to write a CSS?
A.{body:color=black(body}
B.body {color: black}
C.body:color=black
D.{body;color:black}

7. How do you add a background color for all <h1> elements?
A.h1.all {background-color:#FFFFFF}
B.h1 {background-color:#FFFFFF}
C.all.h1 {background-color:#FFFFFF}
D.None of the above

8. How many types of property can be set in the hyperlink?
A.one
B.two
C.three
D.four
9. The _________ means an element that has the user’s mouse pointer hovering over it.
A.a:link
B.a:visited
C.a:hover
D.None of the above

10. The _________ means an element on which the user is currently clicking.
A.a:active
B.a:visited
C.a:hover
D.None of the above

11. When setting the style for several link states, there are some order rules:
A.a:hover MUST come after a:link and a:visited
B.a:active MUST come after a:hover
C.Either (A) or (B)
D.Neither (A) nor (B)

12. Which is the correct syntax of the background color for links?
A.a:link {background-color:@B2FF99;}
B.a:link {background-color:#B2FF99;}
C.a:link {background-color:$B2FF99;}
D.a:link {background-color:&B2FF99;}

13. __________ property is mostly used to remove underlines from links:
A.text-trans
B.text-transformation
C.text-decoration
D.text-deco

14. The_________ means unvisited hyperlinks.
A.:active
B.:hover
C.:link
D.:visited

15. Which of the below is the correct way to set the color of active links?
A.<style type=”text/css”> a:hov {color:#000000} </style>
B.<style type=”text/css”> a:hover {color:#000000} </style>
C.<style type=’text/css’> a:hover {color:#000000} </style>
D.<style type=”text/css”> a->hover {color:#000000} </style>

16. HTML provides a functionality to connect one or more pages in web-pages or resources.
A.link
B.src
C.node
D.tree

17. The color names are defined in the HTML and CSS color specification (___ standard colors plus ____ more).
A.15,123
B.16,125
C.17,124
D.18,126

18. Pseudo classes may be applied to any element but are most commonly used with the __ element.
A.’a’
B.’b’
C.’c’
D.’d’
19. Which properties allow specifying the formatting rules for the textual content on a Wep page?
A.CSS texting
B.CSS text
C.CSS textual
D.None of the above

20. Which properties specifying whether to write the text from left to right or from right to left?
A.direction
B.letter-spacing
C.white-space
D.All of the above

21. The possible values of direction properties are
A.ltr and rtl
B.ttr and btr
C.mltr and mrtl
D.None of the above

22. Which is the correct CSS syntax?
A.<p style:”direction=ltr”> This text is in left direction. </p>
B.<p “style=direction:lttr”> This text is in left direction. </p>
C.<p style=”direction:ltr”> This text is in left direction. </p>
D.<p style=”direction:lltr”> This text is in left direction. </p>

23. Which property gets provide the increments or decrements the space between characters?
A.direction
B.letter-spacing
C.white-space
D.None of the above

24. Which property can be used to set the color of a text?
A.color
B.color-spacing
C.color-space
D.None of the above

25. Which is the correct CSS syntax?
A.<p style=”direction:inherit”> Possible values are ltr,rtl and inhert. </p>
B.<p”style=direction:inherit”> Possible values are ltr,rtl and inhert. </p>
C.<p “style:direction=inherit”> Possible values are ltr,rtl and inhert. </p>
D.<p “style=direction->inherit”> Possible values are ltr,rtl and inhert. </p>

26. Which property can be used to control the flow and formatting of text?
A.red-space
B.blue-space
C.white-space
D.green-space

27. The value of letter-spacing property is
A.neither normal or of length type
B.either normal or of length type
C.both normal or of length type
D.None of the above

28. Which value preserves the white spaces as specified in the content?
A.pre
B.post
C.normal
D.nowrap

29. Which value will continue to display the text on the same line,until the BR element is specified?
A.pre
B.post
C.normal
D.nowrap

30. The possible values of white-space are
A.pre
B.post
C.normal(default value)
D.All of the above

Answers

1.C 2.A 3.B 4.D 5.A 6.B
7.B 8.D 9.C 10.A 11.C 12.B
13.B 14.C 15.B 16.A 17.C 18.A
19.B 20.A 21.A 22.C 23.B 24.A
25.A 26.C 27.B 28.A 29.D 30.D

Sharing is caring!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares