CSS Set 1 (30 mcqs)

1. CSS stands for?
A.Central Style Sheets
B.Common Style Sheets
C.Cascading Style Sheets
D.Control Style Sheets

2. The <link> tag goes inside
A.the body section:
B.the title section:
C.the head section:
D.None of the above

3. What CSS define in HTML?
A.How to save HTML elements
B.How to send HTML elements
C.How to made HTML elements
D.How to display HTML elements

4. How do you insert a comment in a CSS file?
A./* this is a comment */
B.? this is a comment
C.// this is a comment
D.// this is a comment //

5. Which HTML attribute is used to define inline styles?
A.class
B.styles
C.style
D.Font

6. CSS is also created and maintained by group of people within
A.W3A
B.W3C
C.W3B
D.W3D

7. CSS1:Developed in …….. by the W3C, describes CSS language and simple visual formatting for all HTML tags.
A.1992
B.1994
C.1995
D.1996

8. From which version of CSS under development since the late 1990s, added a lot of extra features?
A.CSS1
B.CSS2
C.CSS3
D.None of the above

9. How many types of levels in style sheets?
A.One level
B.two level
C.three level
D.four level

10. The Advantages of CSS is
A.Seperation of document contents from document pr
B.Superior Styles to HTML:
C.High Performance:
D.All of the above
11. An external style sheet is ideal when the style is applied to
A.many pages
B.single pages
C.few pages
D.None of the above

12. Which of the style sheet is also known as Embedded Style Sheet?
A.Document Style Sheet:
B.Inline Style Sheet:
C.External Style Sheet:
D.None of the above

13. Which is the superior styles of html?
A.css
B.frame
C.iframe
D.None of the above

14. The Disadvantages of Cascading Style Sheets is
A.Low Performance:
B.High Performance:
C.Browsers Compatibility:
D.All of the above

15. A CSS declaration always ends with a ……………., and declaration groups are surrounded by …………………..
A.semicolon and curly brackets
B.semicolon and square brackets
C.either (A) or (B)
D.neither (A) or nor (B)

16. An internal style sheet should be used when a single document has a
A.unique style
B.common style
C.either (A) or (B)
D.None of the above

17. A ……… tag is used to specify that the browser is to fetch and use an external style sheet file
A.<sheet>
B.<link>
C.<src>
D.None of the above

18. To use inline styles you use the style attribute in the …………… tag
A.style tag
B.relevant tag
C.link tag
D.None of the above

19. To inserting a style sheet
A.External style sheet :
B.Internal style sheet:
C.Inline style sheet:
D.All of the above

20. CSS provided the basic styles such as
A.specifying font and font styles
B.setting margins
C.applying colors
D.All of the above
21. How many types of levels in style sheets?
A.One level
B.Two level
C.Three level
D.Four level

22. Which of the style sheet is also known as Embedded Style Sheet?
A.Document Style Sheet:
B.Inline Style Sheet:
C.External Style Sheet:
D.None of the above

23. Each style rule in a rule list has …… parts:
A.one
B.two
C.three
D.four

24. A ……… tag is used to specify that the browser is to fetch and use an external style sheet file
A.<sheet>
B.<link>
C.<src>
D.None of the above

25. Which style sheet can be apply to the content of a single element?
A.Inline Style Sheet
B.External Style Sheet
C.Document/Embedded Style Sheet
D.None of the above

26. Style sheet appears as a value of the ……… attribute.
A.script
B.sheet
C.style
D.jscript

27. Where in an HTML document is the correct place to refer to an external style sheet?
A.At the end of the document
B.At the top of the document
C.In the section
D.None of the above

28. Which HTML attribute is used to define inline styles?
A.class
B.styles
C.style
D.Font

29. The id selector is used to specify a style for
A.multiple,common element
B.multiple,unique element
C.single, common element
D.single, unique element

30. The id selector uses the id attribute of the HTML element, and is defined with a
A.”@”
B.”_”
C.”%”
D.”#”

Answers

1.C 2.C 3.D 4.A 5.C 6.B
7.D 8.C 9.C 10.D 11.A 12.A
13.A 14.C 15.A 16.A 17.B 18.B
19.D 20.D 21.C 22.A 23.B 24.B
25.A 26.C 27.D 28.C 29.D 30.D

Sharing is caring!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares