CSS Set 3 (30 mcqs)

1. Which selector is used to specify a style for a group of elements?
A.id selector
B.class selector
C.neither (A) or nor (B)
D.either (A) or (B)

2. The class selector uses the HTML class attribute, and is defined with
A.”:”
B.”.”
C.”,”
D.None of the above

3. An external style sheet is ideal when the style is applied to
A.many pages
B.single pages
C.few pages
D.None of the above

4. To use inline styles you use the style attribute in the …………… tag
A.style tag
B.relevant tag
C.link tag
D.None of the above

5. Short form of pc is:
A.picaels
B.picels
C.picas
D.piacs

6. CSS provided the basic styles such as
A.specifying font and font styles
B.setting margins
C.applying colors
D.All of the above

7. What is the correct HTML for referring to an external style sheet?
A.A point is 1/74 inches.
B.A point is 1/72 inches.
C.A point is 1/75 inches.
D.A point is 1/78 inches.

8. In CSS, ……………are patterns used to select the element(s) you want to style.
A.selectors
B.decleration
C.Either(A) or (B)
D.Neither (A) nor (B)
9. Which property is used to specify typefaces ?
A.font-family
B.font-name
C.font-face
D.font-type

10. If a font name has more than one word,it should be
A.single quoted
B.double quoted
C.comma
D.None of the above

11. How many type faces inside property “font-family” ?
A.1
B.Maximum 2
C.No Limit
D.Maximum 3

12. A Group of font families with a similar look
A.font family
B.generic family
C.font-size family
D.inherit family

13. The default value of the font-variant property is
A.normal
B.small-caps
C.large-caps
D.different

14. Which property can be set to specify small characters?
A.normal
B.small-caps
C.large-caps
D.different

15. Multiple font faces are separated by __________
A.Semicolon
B.Comma
C.Dot
D.Slash

16. Which is the correct syntax of the CSS?
A.<p style=”font-size:14pt”> Welcome to teds-india.</p>
B.<p style=”fontsize:14pt”> Welcome to teds-india.</p>
C.<p style=font-size:”14pt”> Welcome to teds-india.</p>
D.<p “style=font-size:14pt”> Welcome to teds-india.</p>

17. How do you make the text bold?
A.font-weight:bold
B.style:bold
C.font:b
D.None of the above

18. Fonts such as Times New Roman which have spaces in between must be wrapped inside ______
A.Quotation Mark
B.Round Brackets
C.Triangular Brackets
D.Curly Braces

19. The CSS list properties allow you to:
A.Set different list item markers for ordered lists
B.Set different list item markers for unordered lists
C.Set an image as the list item marker
D.All of the above

20. How do you make a list that lists its items with squares?
A.list-type: square
B.list-style-type: square
C.type: 2
D.type: square

21. How do you make a list that lists its decimal values with Sequence Type?
A.list-style-type:decimal
B.list-type: square
C.type: 1.2
D.type: decimal

22. The sequencing or numbering styles in
A.ordered lists
B.Unordered lists
C.Linked lists
D.None of the above

23. Which property can be used to indicate whether the marker should appear outside or inside of the box containing the bullet points?
A.list-style-character:
B.list-style-position:
C.list-style-image:
D.None of the above

24. Which property can be used to specify all the list properties into a single expression?
A.ls-style
B.liststyle
C.list-style
D.None of the above

25. In HTML, there are _________ types of lists:
A.one
B.two
C.three
D.four

26. A filled circle can be represent as
A.disc
B.square
C.circle
D.None of the above

27. Which is the correct syntax?
A.list-style-image: url(”sqpurple.gif”);
B.list-style-image= url(‘sqpurple.gif’);
C.list-style-image- url(‘sqpurple.gif’);
D.list-style-image: url(‘sqpurple.gif’);

28. When using the shorthand property, the order of the values are
A.list-style-type
B.list-style-position
C.list-style-image
D.All of the above

29. CSS colors are defined using a _________ notation for the combination of Red, Green, and Blue color values (RGB).
A.hexadecimal
B.octadecimal
C.nanodecimal
D.pentadecimal

30. Which colors are displayed using an equal amount of power to all of the light sources ?
A.Red
B.Blue
C.gray
D.Yellow

Answers

1.B 2.B 3.A 4.B 5.C 6.D
7.B 8.D 9.A 10.A 11.C 12.B
13.A 14.B 15.B 16.A 17.A 18.A
19.D 20.B 21.A 22.A 23.B 24.C
25.B 26.A 27.D 28.D 29.A 30.C

Sharing is caring!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares