Computer Networks Set 5 (30 mcqs)

1. An interconnected collection of piconet is called
a) scatternet
b) micronet
c) mininet
d) none of the mentioned

2. In a piconet, there can be up to _____ parked nodes in the net.
a) 63
b) 127
c) 255
d) 511

3. Bluetooth is the wireless technology for
a) local area network
b) personal area network
c) both (a) and (b)
d) none of the mentioned

4. Bluetooth uses
a) frequency hoping spread spectrum
b) orthogonal frequency division multiplexing
c) time division multiplexing
d) none of the mentioned

5. Unauthorised access of information from a wireless device through a bluetooth connection is called
a) bluemaking
b) bluesnarfing
c) bluestring
d) none of the mentioned

6. What is A2DP (advanced audio distribution profile)?
a) a bluetooth profile for streaming audio
b) a bluetooth profile for streaming video
c) a bluetooth profile for security
d) none of the mentioned

7. In the piconet of bluetooth one master device
a) can not be slave
b) can be slave in another piconet
c) can be slave in the same piconet
d) none of the mentioned

8. Bluetooth transceiver devices operate in ______ band.
a) 2.4 GHz ISM
b) 2.5 GHz ISM
c) 2.6 GHz ISM
d) 2.7 GHz ISM

9. The bluetooth supports
a) point-to-point connections
b) point-to-multipoint connection
c) both (a) and (b)
d) none of the mentioned

10. A scatternet can have maximum
a) 10 piconets
b) 20 piconets
c) 30 piconets
d) 40 piconets

11. Real-time transport protocol (RTP) is mostly used in
a) streaming media
b) video teleconference
c) television services
d) all of the mentioned

12. RTP is used to
a) carry the media stream
b) monitor transmission statistics of streams
c) monitor quality of service of streams
d) none of the mentioned

13. RTP provides the facility of jitter ____ .
a) compensation
b) expansion
c) both (a) and (b)
d) none of the mentioned

14. Which protocol provides the synchronization between media streams?
a) RTP
b) RTCP
c) RPC
d) none of the mentioned

15. An RTP session is established for
a) each media stream
b) all media streams
c) some predefined number of media streams
d) none of the mentioned

16. RTP can use
a) unprevileleged UDP ports
b) stream control transmission protocol
c) datagram congestion control protocol
d) all of the mentioned

17. Which one of the following multimedia formats can not be supported by RTP?
a) MPEG-4
b) MJPEG
c) MPEG
d) none of the mentioned

18. An RTP header has a minimum size of
a) 12 bytes
b) 16 bytes
c) 24 bytes
d) 32 bytes

19. Which one of the following is not correct?
a) RTCP provides canonical end-point identifiers to all session participants
b) RTCP reports are expected to be sent by all participants
c) both (a) and (b)
d) none of the mentioned

20. Which protocol defines a profile of RTP that provides cryptographic services for the transfer of payload data?
a) SRTP
b) RTCP
c) RCP
d) none of the mentioned

21) The attackers a network of compromised devices known as
a) Internet
b) Botnet
c) Telnet
d) D-net

22) Which of the following is a form of DoS attack ?
a) Vulnerability attack
b) Bandwidth flooding
c) Connection flooding
d) All of the mentioned

23) The DoS attack is which the attacker establishes a large number of half-open or fully open TCP connections at the target host
a) Vulnerability attack
b) Bandwidth flooding
c) Connection flooding
d) All of the mentioned

24)The DoS attack is which the attacker sends deluge of packets to the targeted host
a) Vulnerability attack
b) Bandwidth flooding
c) Connection flooding
d) All of the mentioned

25) Packet sniffers involve
a) Active receiver
b) Passive receiver
c) Both of the mentioned
d) None of the mentioned

26) Sniffers can be deployed in
a) Wired environment
b) WiFi
c) Ethernet LAN
d) All of the mentioned

27) Firewalls are often configured to block
a) UDP traffic
b) TCP traffic
c) Both of the mentioned
d) None of the mentioned

28) The password is sent to the server using _____ command
a) PASSWD
b) PASS
c) PASSWORD
d) None of the mentioned

29) Expansion of FTP is
a) Fine Transfer Protocol
b) File Transfer Protocol
c) First Transfer Protocol
d) None of the mentioned

30) FTP is built on _____ architecture
a) Client-server
b) P2P
c) Both of the mentioned
d) None of the mentioned

Answers
1-a 2-c 3-b 4-a 5-b
6-a 7-b 8-a 9-c 10-a
11-d 12-a 13-a 14-b 15-a
16-d 17-d 18-a 19-d 20-a
21-b 22-d 23-a 24-b 25-b
26-d 27-a 28-b 29-b 30-a

Sharing is caring!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares