Computer Networks Set 2 (30 mcqs)

1) The IETF standards documents are called
a) RFC
b) RCF
c) ID
d) None of the mentioned

2) In the layer hierarchy as the data packet moves from the upper to the lower layers, headers are
a) Added
b) Removed
c) Rearranged
d) Modified

3) The structure or format of data is called
a) Syntax
b) Semantics
c) Struct
d) None of the mentioned

4) Communication between a computer and a keyboard involves ______________ transmission
a) Automatic
b) Half-duplex
c) Full-duplex
d) Simplex

5) The first Network
a) CNNET
b) NSFNET
c) ASAPNET
d) ARPANET

6) The _______ is the physical path over which a message travels
a) Ppath
b) Medium
c) Protocol
d) Route

7) Which organization has authority over interstate and international commerce in the communications field?
a) ITU-T
b) IEEE
c) FCC
d) ISOC

8) Which of this is not a network edge device?
a) PC
b) Smartphones
c) Servers
d) Switch

9) A set of rules that governs data communication
a) Protocols
b) Standards
c) RFCs
d) None of the mentioned

10) Three or more devices share a link in ________ connection
a) Unipoint
b) Multipoint
c) Point to point
d) None of the mentioned

11. The physical layer concerns with
a) bit-by-bit delivery
p) process to process delivery
c) application to application delivery
d) none of the mentioned

12. Which transmission media has the highest transmission speed in a network?
a) coaxial cable
b) twisted pair cable
c) optical fiber
d) electrical cable

13. RPC works between two processes. These processes must be
a) on the same computer
b) on different computers connected with a network
c) both (a) and (b)
d) none of the mentioned

This set of Computer Networks Questions & Answers focuses on “FTP”.
14. The portion of physical layer that interfaces with the media access control sublayer is called
a) physical signalling sublayer
b) physical data sublayer
c) physical address sublayer
d) none of the mentioned

15. physical layer provides
a) mechanical specifications of electrical connectors and cables
b) electrical specification of transmission line signal level
c) specification for IR over optical fiber
d) all of the mentioned

16. In asynchronous serial communication the physical layer provides
a) start and stop signalling
b) flow control
c) both (a) and (b)
d) none of the mentioned

17. The physical layer is responsible for
a) line coding
b) channel coding
c) modulation
d) all of the mentioned

18. The physical layer translates logical communication requests from the ______ into hardware specific operations.
a) data link layer
b) network layer
c) trasnport layer
d) application layer

19. A single channel is shared by multiple signals by
a) analog modulation
b) digital modulation
c) multiplexing
d) none of the mentioned

20. Wireless transmission can be done via
a) radio waves
b) microwaves
c) infrared
d) all of the mentioned

21. The entire hostname has a maximum of
a) 255 characters
b) 127 characters
c) 63 characters
d) 31 characters

22. A DNS client is called
a) DNS updater
b) DNS resolver
c) DNS handler
d) none of the mentioned

23. Servers handle requests for other domains
a) directly
b) by contacting remote DNS server
c) it is not possible
d) none of the mentioned
.
24. DNS database contains
a) name server records
b) hostname-to-address records
c) hostname aliases
d) all of the mentioned

25. If a server has no clue about where to find the address for a hostname then
a) server asks to the root server
b) server asks to its adjcent server
c) request is not processed
d) none of the mentioned

26. Which one of the following allows client to update their DNS entry as their IP address change?
a) dynamic DNS
b) mail transfer agent
c) authoritative name server
d) none of the mentioned

27. Wildcard domain names start with label
a) @
b) *
c) &
d) #
.
28. The right to use a domain name is delegated by domain name registers which are accredited by
a) internet architecture board
b) internet society
c) internet research task force
d) internet corporation for assigned names and numbers

29. The domain name system is maintained by
a) distributed database system
b) a single server
c) a single computer
d) none of the mentioned
View Answer

30. Which one of the following is not true?
a) multiple hostnames may correspond to a single IP address
b) a single hostname may correspond to many IP addresses
c) a single hostname may correspond to a single IP address
d) none of the mentioned

Answers
1-a 2-a 3-a 4-d 5-d
6-b 7-c 8-d 9-a 10-b
11-a 12-c 13-c 14-a 15-d
16-c 17-d 18-a 19-c 20-d
21-a 22-b 23-b 24-d 25-a
26-a 27-b 28-d 29-a 30-c

Sharing is caring!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares