Artificial Intelligence Set 7 (30 mcqs)

1. Which algorithm is used for solving temporal probabilistic reasoning?
a) Hill-climbing search
b) Hidden markov model
c) Depth-first search
d) Breadth-first search

2. How does the state of the process is described in HMM?
a) Literal
b) Single random variable
c) Single discrete random variable
d) None of the mentioned

3. What are the possible values of the variable?
a) Variables
b) Literals
c) Discrete variable
d) Possible states of the world

4. Where does the additional variables are added in HMM?
a) Temporal model
b) Reality moddel
c) Probability model
d) All of the mentioned

5. Which allows for a simple and matrix implementation of all the basic
algorithm?
a) HMM
b) Restricted structure of HMM
c) Temporary model
d) Reality model

6. Where does the Hidden Markov Model is used?
a) Speech recognition
b) Understanding of real world
c) Both a & b
d) None of the mentioned

7. Which variable can give the concrete form to the representation of the
transition model?
a) Single variable
b) Discrete state variable
c) Random variable
d) Both a & b

8. Which algorithm works by first running the standard forward pass to compute?
a) Smoothing
b) Modified smoothing
c) HMM
d) Depth-first search algorithm

9. Which reveals an improvement in online smoothing?
a) Matrix formulation
b) Revelation
c) HMM
d) None of the mentioned

10. Which suggests the existence of efficient recursive algorithm for online
smoothing?
a) Matrix
b) Constant space
c) Constant time
d) None of the mentioned

11. What is the extraction of the meaning of utterance?
a) Syntactic
b) Semantic
c) Pragmatic
d) None of the mentioned

12. What is the process of associating an FOL expression with a phrase?
a) Interpretation
b) Augment reality
c) Semantic interpretation
d) Augment interpretation
.
13. What is meant by compositional semantics?
a) Determining the meaning
b) Logical connectives
c) Semantics
d) None of the mentioned

14. What is used to augment a grammar for arithmetic expression with semantics?
a) Notation
b) DCG (definite clause grammar) notation
c) Constituent
d) All of the mentioned

15. What can’t be done in the semantic interpretation?
a) Logical term
b) Complete logical sentence
c) Both a & b
d) None of the mentioned

16. How many verb tenses are there in English language?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4

17. Which is used to mediate between syntax and semantics?
a) Form
b) Intermediate form
c) Grammar
d) All of the mentioned

18. What is meant by quasi-logical form?
a) Sits between syntactic and logical form
b) Logical connectives
c) Both a & b
d) None of the mentioned

19. How many types of quantification are available in artificial intelligence?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4

20. What kind of interpretation is done by adding context dependent information?
a) Semantic
b) Syntactic
c) Pragmatic
d) None of the mentioned

21. Artificial intelligence is?
a) The embodiment of human intellectual capabilities within a computer
b) A set of computer programs that produce output that would be consider to reflect intelligence if it
c) The study of mental faculties using mental models implemented on a computer.
d) All of the mentioned

22. Strong Artificial intelligence is?
a) The embodiment of human intellectual capabilities within a computer
b) A set of computer programs that produce output that would be consider to reflect intelligence if it
c) The study of mental faculties using mental models implemented on a computer.
d) All of the mentioned

23. Weak Artificial intelligence is?
a) The embodiment of human intellectual capabilities within a computer
b) A set of computer programs that produce output that would be consider to reflect intelligence if it
c) The study of mental faculties using mental models implemented on a computer.
d) All of the mentioned

24. Input segments of AI programming contain?
a) Sound and smell
b) Touch
c) Sight and taste
d) All of the mentioned

25. Output segments of AI programming contain?
a) Printed language and synthesized
b) Manipulation of physical object
c) Locomotion
d) All of the mentioned

26. What of the following is considered a pivotal event in the history of AI?
a) 1949, Donald O, The organization of Behavior
b) 1950, Computing Machinery and intelligence
c) 1956, Dartmouth University Conference Organized by John McCarthy
d) 1961, Computer and computer sense

27. In LISP, the square root of X is referenced as?
a) sqrt(x)
b) (sqrt x)
c) x/2
d) x/3

28. In LISP, the addition 3+2 is entered as?
a) 3+2
b) 3 add 2
c) (+ 3 2)
d) (3 2 +)

29. How can you evaluate 1.25 + sqrt (144) in LISP?
a) 1.25+sqrt (1.44)
b) (1.25+sqrt (1.44))
c) (+1.25 sqrt (1.44)
d) All of the mentioned

30. When a top-level function is entered, the LISP processor does?
a) It reads the function entered
b) It prints the result returned by the function
c) All of the mentioned

Answers

1-a 2-c 3-d 4-a 5-b
6-a 7-d 8-b 9-a 10-b
11-b 12-c 13-a 14-b 15-c
16-c 17-b 18-a 19-b 20-c
21-d 22-a 23-c 24-d 25-d
26-c 27-b 28-c 29-c 30-c

Sharing is caring!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares